چرخ گوشت صنعتی

چرخ گوشت صنعتی معمولاً ظاهری بزرگ‌تر و خشن‌تر نسبت به چرخ گوشت‌های نیمه صنعتی و خانگی دارد. در این نوع از چرخ گوشت کیفیت قطعات و دوام آن‌ها بسیار بالاتر بوده و ظرفیت تولید نیز بالاتر از نوع خانگی و نیمه صنعتی خواهد بود چرخ گوشت‌های صنعتی معمولاً به دلیل حجم بالا و سنگین‌تر بودن با پایه و چرخ تولید می‌شوند که قابلیت جابجایی آسان تر داشته باشند. چرخ گوشت صنعتی معمولاً در فروشگاه‌های گوشت بزرگ رستوران‌ها فست فود های بزرگ و کارخانجات تولید و فراوری گوشت و سوسیس و کالباس استفاده خواهد شد.

چرخ گوشت صنعتی | انواع چرخ گوشت صنعتی | آشپزخانه طوس

انواع چرخ گوشت:

فرآوری و آماده‌سازی گوشت دغدغه بسیاری از مشاغل و حوزه‌ها است؛ از قصابی گرفته تا تهیه غذا، تجهیزات فست فود و رستوران همه و همه درگیر فرآوری و تهیه سازی گوشت و فرآورده‌های آن هستند. یکی از مراحل فرآوری گوشت را می‌توان چرخ کردن گوشت دانست که به وسیله دستگاه چرخ گوشت قابل انجام است. این عملیات در منازل، فروشگاه‌ها، رستوران‌ها و فضاهای دیگری که نیاز به چرخ کردن گوشت باشد انجام می‌پذیرد. اما چرخ گوشت در چندین و چند نوع و مدل وجود دارد. برای دسته‌بندی آسان تر و بهتر می‌توان گفت که چرخ گوشت‌ها را می‌توان به سه دسته اصلی تقسیم بندی کرد دسته اول را چرخ گوشت خانگی، دسته دوم چرخ گوشت نیمه صنعتی و دسته سوم را چرخ گوشت‌های صنعتی تشکیل می‌دهند.


چرخ گوشت صنعتی


چرخ گوشت خانگی

چرخ گوشت خانگی معمولاً سایز و ظرفیت تولید پایین‌تری نسبت به دو دسته دیگر یعنی چرخ گوشت نیمه صنعتی و چرخ گوشت صنعتی دارد. معمولاً ظاهر چرخ گوشت‌های خانگی با چرخ گوشت نیمه صنعتی و صنعتی نیز تفاوت دارد و این تفاوت را می‌توان در زیباتر بودن آن چرخ گوشت‌ها دانست. چرخ گوشت خانگی معمولاً برای مصارف صنعتی طراحی نشده بنابراین حجم تولید آن بسیار پایین و در حد مصارف خانگی است.

چرخ گوشت نیمه صنعتی

حد میان یک چرخ گوشت‌ها بین چرخ گوشت خانگی و چرخ گوشت صنعتی را چرخ گوشت نیمه صنعتی تشکیل می‌دهد. چرخ گوشت نیمه صنعتی برای مصارف دائمی اما با حجم پایین تولید می‌شود. معمولاً این نوع از چرخ گوشت‌ها در فروشگاه‌های قصابی به وفور دیده می‌شوند. چرخ گوشت نیمه صنعتی ظاهری مستحکم‌تر و مقاوم‌تر دارد و جای زیبایی در بدنه چرخ گوشت نیمه صنعتی را استحکام گرفته است. ظرفیت تولید چرخ گوشت نیمه صنعتی از چرخ گوشت خانگی بالاتر بوده و از چرخ گوشت صنعتی نیز پایین‌تر خواهد بود.

چرخ گوشت صنعتی

چرخ گوشت صنعتی معمولاً ظاهری بزرگ‌تر و خشن‌تر نسبت به چرخ گوشت‌های نیمه صنعتی و خانگی دارد. در این نوع از چرخ گوشت کیفیت قطعات و دوام آن‌ها بسیار بالاتر بوده و ظرفیت تولید نیز بالاتر از نوع خانگی و نیمه صنعتی خواهد بود چرخ گوشت‌های صنعتی معمولاً به دلیل حجم بالا و سنگین‌تر بودن با پایه و چرخ تولید می‌شوند که قابلیت جابجایی آسان تر داشته باشند. چرخ گوشت صنعتی معمولاً در فروشگاه‌های گوشت بزرگ رستوران‌ها فست فود های بزرگ و کارخانجات تولید و فراوری گوشت و سوسیس و کالباس استفاده خواهد شد.


چرخ گوشت صنعتی


انواع چرخ گوشت صنعتی

چرخ گوشت صنعتی دارای انواع مدل‌های گوناگون است که با توجه به نیاز هر فروشگاه و یا موسسه تولیدی قابل استفاده خواهد بود، ولی به طور کلی می‌توان گفت که چرخ گوشت صنعتی دارای دو نوع اصلی گیربکسی و تسمه‌ای است که بنا به حجم تولید و همچنین نیاز به قدرت بیشتر می‌توان از یکی از این دو استفاده نمود. یکی دیگر از مواردی که در چرخ گوشت‌های صنعتی با هم تفاوت دارد را می‌توان چرخ گوشت ایستاده و چرخ گوشت رومیزی دانست مدل رومیزی بسیار شبیه به چرخ گوشت‌های نیمه صنعتی خواهد بود اما ظرفیت تولید و استحکام بیشتری خواهد داشت و برای مصارف بالاتر تولید شده است چرخ گوشت ایستاده که به طور معمول بر روی زمین قرار می‌گیرد نیازی به میز و یا تکیه‌گاه نداشته و بر روی شاسی خود سوار خواهد بود علاوه بر این در چرخ گوشت ایستاده با استفاده از چرخ و تایرهای سایزهای مختلف جابجایی چرخ گوشت آسان‌تر شده است.


چرخ گوشت صنعتی


مشخصات و مؤلفه‌های مهم چرخ گوشت صنعتی

برخی از مشخصات و مؤلفه‌ها در انتخاب و خرید چرخ گوشتهای صنعتی دارای اهمیت بسیار زیادی هستند که از آن جمله می‌توان به جنس بدنه و همچنین قطعات اشاره کرد. با توجه به این که این دستگاه به طور مستقیم با مواد غذایی سر و کار دارد و بهداشت آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، بایستی قابلیت شست‌وشو و جدا شدن برخی از قطعات در آن موجود باشد بنابراین استفاده از قطعات با جنس مناسب و ضد آب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار خواهد بود. علاوه بر جنس بدنه و قطعات موارد دیگری نیز در چرخ گوشت صنعتی دارای اهمیت هستند که برخی از آن‌ها در زیر آمده است:

نوع موتور:

نوع موتور استفاده شده در چرخ گوشت صنعتی که می‌تواند تک فاز و یا سه فاز باشد مشخصه بسیار مهمی است نوع موتور می‌تواند سرعت چرخ کردن گوشت و همچنین میزان قدرت را تعیین نماید. بنابراین بایستی با توجه به مدل استفاده چرخ گوشت میزان قدرت موتور و همچنین نوع موتور را بررسی نمایید علاوه بر این موتور یکی از قطعاتی است که در چرخ گوشت صنعتی می‌تواند از استهلاک بالایی برخوردار باشد بنابراین مدل و مارک موتور نیز از اهمیت خاصی برخوردار است تا بتواند عمرمفید بیشتری را برای این دستگاه ایجاد نماید.

نوع انتقال نیرو:

گیربکسی و یا تسمه‌ای بودن چرخ گوشت از اهمیت برخوردار خواهد بود. چرا که در برخی از مشاغل ممکن است چرخ گوشت تسمه‌ای جواب ندهد بنابراین شما بایستی از چرخ گوشت گیربکسی استفاده کنید.

اندازه دهانه ورودی و خروجی:

اندازه دهانه ورودی و خروجی چرخ گوشت می‌تواند در سرعت کار شما بسیار تاثیر گذار باشد بنابراین با توجه به حجم ای که نیاز دارید چرخ گوشت شما در ساعت گوشت چرخ کند بهتر است دهانه‌های سایزهای مختلف را بررسی کرده و با توجه به نیاز خود آن‌ها را انتخاب نمایید.


چرخ گوشت صنعتی


سوالات و نظرات خود در مورد این مقاله را برای ما ارسال کنید.


کاربر مهمان: 

سلام خسته نباشید بسیار عالی. این چرخ گوشت برای قصابی هم مناسبه؟

پاسخ ادمین: 

سلام، تشکر دوست عزیز بله، چرخ گوشت رومیزی استیل برند استار، مناسب برای قصابی موجود هست.