تجهیزات آشپزخانه صنعتی

اگر تا به حال پشت صحنه رستوران‌ها و مجموعه‌های تهیه غذا را ندیده باشید، به‌احتمال زیاد ممکن است فکر کنید که آشپزخانه‌های آن‌ها نیز شبیه به آشپزخانه منزل خواهد بود. اما کافی است فقط یک‌بار سری به آشپزخانه رستوران و یا فست فود بزنید تا متوجه شوید که تجهیزات آشپزخانه صنعتی چقدر با آشپزخانه‌ی خانه شما متفاوت است. در صورتی که تصمیم داشته باشید یک رستوران مجموعه تهیه غذا و یا فست فود افتتاح کنید بایستی برخی از تجهیزات آشپزخانه صنعتی را خریداری نمایید این تجهیزات می‌تواند بسته به نوع طبخ غذای شما و بزرگ و یا کوچک بودن مجموعه شما متفاوت باشد.

تجهیزات آشپزخانه صنعتی

نکته‌های مهم در خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی

اولین نکته‌ای که باید در خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی به آن دقت کافی داشته باشید جنس تجهیزات است. توجه به جنس تجهیزات باعث می‌شود تا مدت زمان بیشتری بتوانید از تجهیزات خریداری‌شده بدون استهلاک و یا خرابی استفاده نمایید. از آنجایی که تجهیزات آشپزخانه صنعتی به‌طور مداوم در حال استفاده هستند و همچنین برخی از آن‌ها وسایل ضروری برای تولید غذا می‌باشند قطعاً جنس و کیفیت تجهیزات آشپزخانه اهمیتی دو چندان خواهد یافت.

نکته دیگر در مورد تجهیزات آشپزخانه صنعتی را می‌توان دوره‌های تعمیر و نگهداری آن‌ها دانست. برخی از آنها نیاز به تعمیر و نگهداری‌های دوره‌ای دارد در صورتی که تعمیر و دوره‌های نگهداری به‌موقع انجام نشوند به‌احتمال زیاد با خرابی‌های ناگهانی و یا هزینه‌های بسیار زیاد و اضافه رو خواهید شد. برای مثال در صورتی که بلبرینگ‌های دستگاه سیخ شور به‌موقع بررسی شده و در صورت نیاز گریس کاری شود، سالیان سال برای شما کار خواهند کرد ولی کافی است این سرویس به‌موقع انجام نشود؛ در این صورت شما بعد از مدت زمانی نیاز به تعویض قطعات این دستگاه خواهید داشت.

دسته‌بندی تجهیزات آشپزخانه صنعتی

دقت داشته باشید که برخی از تجهیزات آشپزخانه صنعتی در تمامی رستوران‌ها و یا تهیه غذا بایستی موجود باشند؛ ولی برخی دیگر از آن‌ها می‌توانند در دسته‌های تخصصی دسته‌بندی شوند و ممکن است برای مثال برای یک فست فود نیاز به یک سری تجهیزات باشد که برای رستوران غذای سنتی نیازی به آن‌ها نخواهید داشت. علاوه بر این نوع دسته‌بندی، ما وسایل و تجهیزات آشپزخانه صنعتی را به پنج دسته اصلی آماده‌سازی غذا، پخت غذا، سرو غذا، شست‌وشو و تجهیزات خنک‌کننده و انبار دسته‌بندی کرده‌ایم. در ادامه به بررسی کدام از این دسته‌ها خواهیم پرداخت.


تجهیزات آشپزخانه صنعتی


دسته اول تجهیزات آماده‌سازی

تجهیزات آماده‌سازی آن دسته از تجهیزاتی هستند که به طور مستقیم با پخت غذا در ارتباط نیستند ولی برای آماده کردن غذا پیش از پخت و یا انجام مراحلی که در حین پخت انجام می‌شود نیاز است برخی از این تجهیزات نیز می‌توانند تجهیزاتی باشند که برای مراحل پیش از پخت غذا استفاده خواهند شد. برخی از این تجهیزات عبارت‌اند از:

⁃ دستگاه خلال کن رومیزی

⁃ چرخ گوشت رومیزی

⁃ چرخ گوشت صنعتی

⁃ خمیر پهن کن صنعتی

⁃ دستگاه اسلایسر

⁃ خمیر گیر

⁃ دستگاه سلفون کش

⁃ ترازوی رومیزی

⁃ اره استخوان بر

⁃ باسکول دیجیتال

⁃ دستگاه قالب همبرگر دستی

⁃ دستگاه کاتر مرغ و ماهی

⁃ دستگاه مرینیتور

⁃ قلاب آویز گوشت

⁃ سیب زمینی پوست کن

⁃ سیخ گیر

⁃ شیرینگ پک

⁃ طبقه نگهداری سیب زمینی و پیاز

⁃ طبقه نگهداری کیسه برنج

⁃ قفسه بندی انبار

⁃ دستگاه سبزی خردکن صنعتی

⁃ مخلوط کن ایستاده صنعتی

⁃ میز ظروف کثیف

⁃ میز پاک کردن مرغ و ماهی

⁃ میز برنج پاک کنی

⁃ میز کار برای خرد کردن گوشت

⁃ میکسر گوشت

دسته دوم تجهیزات پخت

تجهیزات پخت در دسته تجهیزات آشپزخانه صنعتی به تجهیزاتی گفته می‌شود که به طور مستقیم در فرایند پخت و آماده‌سازی غذا دخیل هستند. برخی از این تجهیزات عبارت‌اند از:

⁃ گاز

⁃ اجاق چینی

⁃ اجاق دیزی پز

⁃ اجاق گاز فردار

⁃ اجاق گاز رومیزی

⁃ اجاق گاز پلوپز دو ردیفه

⁃ پیتزا پز ریلی

⁃ تابه گردان

⁃ گرمکن

⁃ چهار شعله فردار

⁃ چهار شعله رومیزی

⁃ دستگاه دونر کباب

⁃ دمکن برنج

⁃ دیگ پخت به وسیله بخار

⁃ دیگ سرخ کن

⁃ سرخ کن صنعتی

⁃ فر پیتزا پز

⁃ کباب پز اتوماتیک

⁃ کباب پز تابشی

⁃ کباب پز ذغالی

⁃ کباب پز گازی

⁃ کباب پزی نواری

⁃ گرمخانه برقی

⁃ گرمخانه گازی

⁃ گریل برقی رومیزی

⁃ گریل ذغالی

⁃ گریل شیاردار رومیزی

⁃ هات پلیت

⁃ هات داگ پز

⁃ هود


تجهیزات آشپزخانه صنعتی


دسته سوم تجهیزات سرو غذا

تجهیزات سرو غذا در دسته تجهیزات آشپزخانه صنعتی مربوط به قسمتهای می‌شود که معمولاً به طور مستقیم با مشتری رودررو است. برخی از این تجهیزات عبارت‌اند از:

⁃ بوفه سرد

⁃ بوفه گرم

⁃ ترولی حمل خوراکی

⁃ ترولی حمل ظروف

⁃ کانتر قاشق و چنگال

⁃ کانتر گرم کن بین اجاقی

⁃ کانتر صندوق

⁃ گرمخانه متحرک برقی

⁃ کانتر نان

دسته چهارم تجهیزات شست‌وشو

تجهیزات شستشو خود در تجهیزات آشپزخانه‌ صنعتی تنوع زیادی ندارند ولی از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند چرا که در صورتی که تجهیزات شستشوی شما از کیفیت مناسب برخوردار نباشد به‌احتمال زیاد رعایت بهداشت برای پرسنل شما اندکی سخت خواهد شد. تجهیزات شست‌وشو عبارت‌اند از:

⁃ تانک شست‌وشو

⁃ سیخ شور

⁃ سینک شست‌وشو

⁃ ماشین ظرفشویی صنعتی

⁃ میز ورود و خروج ماشین ظرفشویی

⁃ لگن شست‌وشوی متحرک

دسته پنجم تجهیزات خنک‌کننده و نگهداری در انبار

تجهیزات نگهداری در انبار و خنک‌کننده عبارت‌اند از:

⁃ کانتر سرد تشتک دار

⁃ یخ ساز

⁃ یخ خردکن

⁃ یخچال

⁃ فریزر

⁃ سردخانه زیر صفر

⁃ سردخانه بالای صفر

سوالات و نظرات خود در مورد این مقاله را برای ما ارسال کنید.